• STUDIO
  • LABEL
  • ARTISTS
  • VISUALS
  • MERCH
  • INFO
Catharsis EMBLEEM Logo ZWART

CATHARSIS-PRODUCTIONS

Chillow banner
Chillow tag
spotify-color

INTRODUCTIE

Chillow is een creatieveling pur sang. Wanneer hij aanvankelijk leek voorbestemd voor een professionele skateboard-carrière, veranderde de aanraking met hiphop de richting. De voorbije jaren bouwde hij eigenhandig een studio en ontplooide hij zich als producer, engineer, designer en DJ. De lat kent geen grenzen en met een brandende ambitie creëerde hij een indrukwekkende discografie bij elkaar.

Een full album met US hiphoplegende El Da Sensei bijvoorbeeld. Of wat dacht je van de vele samenwerkingen met nationale helden zoals Brihang, Flip Kowlier en Jeffrey Jefferson? Sinds 2017 is zijn allround audio en visual productiehuis Catharsis volledig operationeel.

Ook Chillow’s eigen projecten vinden onderdak onder deze vlag. Zo trad hij dit jaar alleen al 2 maal heel interessant op de voorgrond met de uiterst beloftevolle West-Vlaamse rappers Low G en Walter Ego aan z’n zijde. En plus, stortte Chillow zich in volle Corona-tijd op zijn eerste echte soloplaat. Voor het eerst zelf in het West-Vlaams, fris maar tegelijk kwetsbaar waarin hij niets uit de weg lijkt te gaan. Zoals elk jaar staan er in 2021 terug een reeks releases op de planning. Een collab-album met de legendarische DJ Grazzhoppa, de opvolger van Low G’s eerste wapenfeit en uiteraard het allereerste soloproject van Chillow zelf.

BOOK CHILLOW

Flarden tekst in een oud schrift, een verloren gewaande foto, korrelige videobeelden op een stoffige VHS-cassette kunnen je soms op de meest toevallige momenten terugkatapulteren in je verleden. Zo’n beeld heeft de kracht om je te doen stilstaan bij de weg die je hebt afgelegd en wordt zo bijna een trofee. Kijk goed naar alles wat al overwonnen werd en vergeet ook de warmte niet, vertelt het ons. Na ‘Slapeloas’ is ‘Beeld’ de tweede single van Chillow’s aankomend solo debuutalbum. Een topic dat Chillow gemakkelijk kan delen met Walter Ego. Na jaren samen in de studio te vertoeven voor hun gezamenlijk project ‘Ex Rapper’ zijn beide hechte vrienden geworden. Terwijl het merendeel van Chillow’s solonummers meer instrumentatie en arrangementen bevatten besloot Chillow om met deze track terug te keren naar het ambachtelijk samplen en de track heel ‘classic’ te houden. Een rauwe drijvende hip hop beat met ‘soulful vocals’ en een lekker flowend stuk rap.“Tzin beeldn da we levend oedn”

Met ‘Slapeloas’ treedt Chillow nu voor de allereerste keer solo naar buiten. Onverwacht voor sommigen, geheel logisch voor anderen die hem al langer op hun radar hebben staan. Op dit debuut staat Chillow figuurlijk stil en gaat hij zelfkritiek niet uit de weg. Met het hart op de tong gaat hij op zoek in zichzelf naar oplossingen en mogelijke verklaringen. Op ‘Slapeloas’ zingt Chillow over verdwalen, over te hoge verwachtingen en het niet mogen falen. Verrassend misschien maar tegelijk is de connectie met hiphop nooit veraf. Hij vraagt om tijd en dit alles op een uiterst soulfulle manier met een ‘snuifje’ jazz on top. En dit in het West-Vlaams nota bene!

25.02.2021

LuMINOUS DASH

“Het is een prachtige song geworden enerzijds door de oprechte teksten, die nog meer tot hun recht komen in het West-Vlaams, anderzijds door de melodie die perfect in balans is. De trage bas zorgt voor een mellow vibe en de soul- en jazzelementen geven het nummer een extra dimensie.Wat ons betreft is Slapeloas een beloftevol solodebuut en we verwachten uiteraard dat dit talent niet ongehoord zal blijven.”

www.luminousdash.be

28.02.2021

HUMO

“Droogkomische, langoureuze hiphop met Izegemse tongval: een bekend gegeven, maar Chillow (producer Chilo Derieuw) geeft er een eigen draai aan.”

www.humo.be

04.03.2021

DAGELIJKSVANALLES

“Dat West-Vlaamse rap het erg goed doet, bewijst Brihang al een tijdje. De taalmagiër heeft er sinds kort een beduchte concullega bij, die klaar is voor zijn grote doorbraak.”

www.dagelijksvanalles.be

WALTER EGO & CHILLOW - EX-RAPPER (LP)

Ex-Rapper is het eerste full-length album van Walter Ego & Chillow. Het werd officieel gereleaset op alle streaming platformen, een fysieke editie volgt in het najaar.
Ex-Rapper is ambachtelijke hip-hop van eigen bodem, met alle classics in het achterhoofd. De stijl voelt soms als een oude crush tegenkomen en denken “shit, ze is nog knapper geworden”.

Chillow nam alle producties op zich, en werkte samen met een aantal getalenteerde sessiemuzikanten, waaronder Babl Lemmens (keys bij Netsky, Natalia,…), Tim Wulleman aka D-Purpose (sax), Harry Descamps (zang en lead guitar bij Whorses) en Owen Perry Weston (bass bij PAARD, Ndugu, Coely,…). Features zijn er van NTREK, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers) en Low G.

LOW G & CHILLOW - WOARDE (EP)

In het voorjaar van 2019 beslisten Low G & Chillow om de handen in elkaar te slaan. Ze namen de tijd om de sfeer van hun muziek te bepalen. Het duo voelde al snel waar hun raakvlak lag en er werden steeds meer tracks in die richting afgewerkt. Dit werd hun fundament voor hun eerste EP 'WOARDE'. Ze releasten een drietal maand geleden al hun eerste single 'Utgesproken'. Met dit nummer maakten ze depressie bespreekbaar. Het duo kon een stuk van zichzelf in deze topic terugvinden, vandaar dat de samenwerking mooie resultaten met zich meebracht. Niet veel later kondigden ze de tweede single 'KGA2' aan. Een nummer dat al meer aantoonde wat de toon van het album zou zijn : donkere beats en harde lines met een agressieve ondertoon. Geniet van de rest van de EP!

VIDEO'S

Reap 'n Chillow albumcover Jefferson 'n chillow album cover El Da Sensei and Chillow album cover

THE CHILLOW SERIES

An East Coast USA to BELGIUM collaboration project by West Flemish(BE) producer Chillow