CATHARSIS-PRODUCTIONS

  • Home
  • Label
  • Studio
  • Artists
  • Visuals
  • Merch
Chillow banner
Chillow tag

INTRODUCTIE

Het eerste wapenfeit van Chillow als solo-artiest, ‘Slapeloas', werd onmiddelijk ‘Song van de Week’ bij HUMO. Hij kon rekenen op heel wat mooie reviews. Zijn singles 'Gin Zin', 'Tis Tid' en 'Dichter' werden gespeeld op meerdere nationale radiozenders. Hij was ook te gast voor verschillende interviews en een live sessie met band bij ‘Wonderland’ op Radio 1.

Voorheen was hij vooral gekend als producer in het hiphopmilieu, zowel nationaal als internationaal (producties voor en met Brihang, El Da Sensei, John Robinson, Walter Ego, Low G, Jeffrey Jefferson van Ertebrekers). klik hier voor 'Chillow als producer'

Met het project 'pauze' koos Chillow te gaan voor jazzy neo-soul in zijn eigen ‘toale', het West-Vlaams. Het resultaat is kwetsbaar, persoonlijk en meeslepend. Of, hoe Chillow het zelf zegt: "Kunst en muziek zijn middelen die we kunnen gebruiken om het raampje naar onze ziel te open of het eens te laten tochten. Als het gewicht te zwaar wordt moet het dan ook neergezet worden.

'Chillow' werkt in de tussentijd verder aan nieuwe muziek.

BOOK CHILLOW

UITGELICHT

CHILLOW - PAUZE (DEBUUT ALBUM)

Kunst en muziek zijn middelen die we kunnen gebruiken om het raampje naar onze ziel te beschrijven of het gewoon even open te zetten om het te laten tochten. Als het gewicht te zwaar wordt moet het dan ook neergezet worden. Dit was dan ook de oorspronkelijke bedoeling van producer Chillow. Pas later werd het duidelijk dat er iets met zijn solowerk gedaan kon worden. Tijd voor zijn eerste soloplaat: Pauze!

credits

releases May 6, 2022

Artiest: Chillow
Backings: Chilo Derieuw & Joline Esalo
Guitar: Guillaume Trotta / Raffaello Visconti / Pieter Vanoverberghe
Piano: Babl Lemmens / Gunter Callewaert
Beats: Chillow (uitgezonderd 'Voel' door Redrum)

'Dichter' is de nieuwste single van het eerste soloproject - getiteld 'Pauze' - van de West- Vlaamse neo-soul zanger/producer Chillow. Hij schetst hierbij het welbekende aantrekken en afstoten verhaal van een relatie. Komt ze dichter? Of komt hij dichter?

Credits: Muziek: Chillow Stemmen: Chillow Gitaar: Guillaume Trotta Bas: Gunter Callewaert Beat/Productie: Chillow Mix en Mastering @Catharsis-productions

------

Video: Lewis Prempeh
Camera & Edit : Lewis Prempeh Figurant meisje: Mel Carreno Productie: Hanne Vansteelandt
Set: Soraya Deborggraeve

08.07.2022

Luminous DASH

“Pauze is een heel straffe debuutplaat waar Chillow zeker mag mee uitpakken. We hopen alvast dat deze talentvolle kerel het niet bij één album zal houden."

www.luminousdash.be

06.05.2022

INDIE STYLE

“Tijd om op de trein te springen, want Chillow is aan het boomen. Na zijn gesmaakte samenwerkingen met Low G is hij nu met Pauze toe aan zijn eigen project. Radio 1 ging al voor de bijl, getuige zijn sessie in Wonderland. Met zijn wortels stevig in de Vlaamse hiphopklei. Zelf omschrijft hij het als neo-soul op zijn Instagram, maar de lijn is dun en de attitude is daar."

www.indiestyle.be

22.04.2022

NXTPOP

“Droogkomische, langoureuze hiphop met Izegemse tongval: een bekend gegeven, maar Chillow (producer Chilo Derieuw) geeft er een eigen draai aan.”

www.nxtpop.be

16.05.2022

CUTTING EDGE

“Na een goed jaar voorpret zijn Chillow en zijn ‘Pauze’ nu eindelijk onder ons. Hoe de beste man het er op zijn solodebuut vanaf heeft gebracht? Lees vooral verder, zouden wij zeggen, maar dat het lang geleden is dat we een artiest zo afgeraden hebben te doen wat zijn albumtitel beloofd (wellicht sinds ‘Ready to die’ van Iggy & The Stooges), mag zeker een indicatie zijn van onze waardering.”

www.cuttingedge.be

25.02.2021

LuMINOUS DASH

“Het is een prachtige song geworden enerzijds door de oprechte teksten, die nog meer tot hun recht komen in het West-Vlaams, anderzijds door de melodie die perfect in balans is. De trage bas zorgt voor een mellow vibe en de soul- en jazzelementen geven het nummer een extra dimensie.Wat ons betreft is Slapeloas een beloftevol solodebuut en we verwachten uiteraard dat dit talent niet ongehoord zal blijven.”

www.luminousdash.be

28.02.2021

HUMO

“Droogkomische, langoureuze hiphop met Izegemse tongval: een bekend gegeven, maar Chillow (producer Chilo Derieuw) geeft er een eigen draai aan.”

www.humo.be

04.03.2021

DAGELIJKSVANALLES

“Dat West-Vlaamse rap het erg goed doet, bewijst Brihang al een tijdje. De taalmagiër heeft er sinds kort een beduchte concullega bij, die klaar is voor zijn grote doorbraak.”

www.dagelijksvanalles.be