• STUDIO
  • LABEL
  • ARTISTS
  • VISUALS
  • MERCH
  • INFO
Catharsis EMBLEEM Logo ZWART

CATHARSIS-PRODUCTIONS

Chillow banner
Chillow tag
spotify-color

INTRODUCTIE

Chillow is een creatieveling pur sang. Aanvankelijk leek hij voorbestemd voor een professionele skateboard-carrière maar eenmaal hiphop zijn pad kruiste kwam daar verandering in. De afgelopen jaren bouwde Chillow eigenhandig een studio en ontplooide hij zich als producer, engineer, designer en DJ. Hij blijft zijn spreekwoordelijke lat verleggen en met een brandende ambitie creëerde hij een indrukwekkende discografie. Met als apotheose een full album met US hiphoplegende El Da Sensei bijvoorbeeld (dat het zo maar eventjes tot Album Van De Week schopte in De Morgen). Of wat dacht je van de vele samenwerkingen met nationale helden zoals Brihang, Flip Kowlier en Jeffrey Jefferson (Ertebrekers)? Sinds 2017 is zijn allround audio en visual productiehuis Catharsis volledig up & running. Ook Chillow’s eigen projecten vinden hier onderdak. Zo zette hij zich in 2020 op de kaart met de uiterst beloftevolle West-Vlaamse rappers Low G en Walter Ego aan z’n zijde.  En plus, Chillow stortte zich in volle corona-tijd op zijn eerste echte soloplaat. Voor het eerst in het West-Vlaams : fris maar tegelijk kwetsbaar waarin hij niets uit de weg lijkt te gaan.  Zijn eerste single ‘slapeloas’ werd dan ook song van de week getiteld in ‘HUMO’ Naar jaarlijkse gewoonte staan er ook in 2021 meerdere releases op de planning. Zoals een  collab-album ‘Moving Targets’ met de legendarische DJ Grazzhoppa, ( ZwoardeR de opvolger van Low G zijn eerste wapenfeit) en uiteraard ‘Pauze’ een LP van Chillow zijn allereerste soloproject

BOOK CHILLOW

Het is tijd! Tijd voor ‘Tis Tid’. Hiermee presenteert de West-Vlaamse artiest Chillow al de vierde single uit zijn solodebuut ‘Pauze’, die voorlopig ‘medio 2022’ als releasedatum draagt.De drie eerdere voorlopers - ‘Slapeloas’, ‘Beeld’ en ‘Gin Zin’ - schopten het al tot ‘Humo’s song van de week’, of haalden airplay op Radio 1, Urgent en Studio Brussel. Nochtans waren deze tracks oorspronkelijk interne verwerkingsprocessen, die eindelijk vrij ontwikkeld konden worden doordat het land vorig jaar plots stilstond. Pas toen Chillow besloot om er andere muzikanten bij te betrekken, kwam de ambitie om ermee naar buiten te treden.‘Tis Tid’ is een nummer over een gebroken ouderrelatie die gepaard gaat met gemis, hoop, loslaten en moeilijke beslissingen. Wellicht het meest dichtsliggende en kwetsbare nummer dat Chillow ooit bracht, met Babl Lemmens op de piano. (Gekend van Netsky Live, Natalia, Laura Tesoro, Kate Ryan en Mr. Lemming)

Slapeloas’ was de allereerste solo single van Chillow. Dat Chillow gekend als Hiphop producer naar buiten tradt als zanger op Jazzy West-Vlaamse neo-soul was onverwacht voor sommigen, geheel logisch voor anderen die hem al langer op hun radar hebben staan. De single werd song van de week in de ‘Humo’ en kreeg heel wat mooie reviews. Ondertussen zat Chillow samen in studio met Joline Esalo (gospel zangeres bij PE-live) Ze schreven samen een heel openhartig nummer ‘Gin zin’ genaamd. West-Vlaamse tongval voor ‘geen zin’ waarin de twee hun gevoelens voor elkaar uitdrukken maar tegelijk het geschil beseffen. Visie? Stijl? Ambitie? Dromen? Heeft het zin hiermee verder te gaan?

De nummers waren infeite interne en privé verwerkingsprocessen die noodzakelijk waren en die, doordat het land stilstond, eindelijk vrij ontwikkeld konden worden. Maar toen Chillow besloot om er andere muzikanten bij te betrekken, kreeg zijn muziek pas echt vorm. Met sublieme bijdragen van oa. Babl Lemmens (Netsky, Natalia), Raffaello Visconti, Pieter Vanoverberghe wordt de dynamiek aangesneden is dit een volwaardige single track geworden in afwachting tot het album er komt.

Flarden tekst in een oud schrift, een verloren gewaande foto, korrelige videobeelden op een stoffige VHS-cassette kunnen je soms op de meest toevallige momenten terugkatapulteren in je verleden. Zo’n beeld heeft de kracht om je te doen stilstaan bij de weg die je hebt afgelegd en wordt zo bijna een trofee. Kijk goed naar alles wat al overwonnen werd en vergeet ook de warmte niet, vertelt het ons. Na ‘Slapeloas’ is ‘Beeld’ de tweede single van Chillow’s aankomend solo debuutalbum. Een topic dat Chillow gemakkelijk kan delen met Walter Ego. Na jaren samen in de studio te vertoeven voor hun gezamenlijk project ‘Ex Rapper’ zijn beide hechte vrienden geworden. Terwijl het merendeel van Chillow’s solonummers meer instrumentatie en arrangementen bevatten besloot Chillow om met deze track terug te keren naar het ambachtelijk samplen en de track heel ‘classic’ te houden. Een rauwe drijvende hip hop beat met ‘soulful vocals’ en een lekker flowend stuk rap.“Tzin beeldn da we levend oedn”

Met ‘Slapeloas’ treedt Chillow nu voor de allereerste keer solo naar buiten. Onverwacht voor sommigen, geheel logisch voor anderen die hem al langer op hun radar hebben staan. Op dit debuut staat Chillow figuurlijk stil en gaat hij zelfkritiek niet uit de weg. Met het hart op de tong gaat hij op zoek in zichzelf naar oplossingen en mogelijke verklaringen. Op ‘Slapeloas’ zingt Chillow over verdwalen, over te hoge verwachtingen en het niet mogen falen. Verrassend misschien maar tegelijk is de connectie met hiphop nooit veraf. Hij vraagt om tijd en dit alles op een uiterst soulfulle manier met een ‘snuifje’ jazz on top. En dit in het West-Vlaams nota bene!

25.02.2021

LuMINOUS DASH

“Het is een prachtige song geworden enerzijds door de oprechte teksten, die nog meer tot hun recht komen in het West-Vlaams, anderzijds door de melodie die perfect in balans is. De trage bas zorgt voor een mellow vibe en de soul- en jazzelementen geven het nummer een extra dimensie.Wat ons betreft is Slapeloas een beloftevol solodebuut en we verwachten uiteraard dat dit talent niet ongehoord zal blijven.”

www.luminousdash.be

28.02.2021

HUMO

“Droogkomische, langoureuze hiphop met Izegemse tongval: een bekend gegeven, maar Chillow (producer Chilo Derieuw) geeft er een eigen draai aan.”

www.humo.be

04.03.2021

DAGELIJKSVANALLES

“Dat West-Vlaamse rap het erg goed doet, bewijst Brihang al een tijdje. De taalmagiër heeft er sinds kort een beduchte concullega bij, die klaar is voor zijn grote doorbraak.”

www.dagelijksvanalles.be

WALTER EGO & CHILLOW - EX-RAPPER (LP)

Ex-Rapper is het eerste full-length album van Walter Ego & Chillow. Het werd officieel gereleaset op alle streaming platformen, een fysieke editie volgt in het najaar.
Ex-Rapper is ambachtelijke hip-hop van eigen bodem, met alle classics in het achterhoofd. De stijl voelt soms als een oude crush tegenkomen en denken “shit, ze is nog knapper geworden”.

Chillow nam alle producties op zich, en werkte samen met een aantal getalenteerde sessiemuzikanten, waaronder Babl Lemmens (keys bij Netsky, Natalia,…), Tim Wulleman aka D-Purpose (sax), Harry Descamps (zang en lead guitar bij Whorses) en Owen Perry Weston (bass bij PAARD, Ndugu, Coely,…). Features zijn er van NTREK, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers) en Low G.

LOW G & CHILLOW - WOARDE (EP)

In het voorjaar van 2019 beslisten Low G & Chillow om de handen in elkaar te slaan. Ze namen de tijd om de sfeer van hun muziek te bepalen. Het duo voelde al snel waar hun raakvlak lag en er werden steeds meer tracks in die richting afgewerkt. Dit werd hun fundament voor hun eerste EP 'WOARDE'. Ze releasten een drietal maand geleden al hun eerste single 'Utgesproken'. Met dit nummer maakten ze depressie bespreekbaar. Het duo kon een stuk van zichzelf in deze topic terugvinden, vandaar dat de samenwerking mooie resultaten met zich meebracht. Niet veel later kondigden ze de tweede single 'KGA2' aan. Een nummer dat al meer aantoonde wat de toon van het album zou zijn : donkere beats en harde lines met een agressieve ondertoon. Geniet van de rest van de EP!

VIDEO'S

Reap 'n Chillow albumcover Jefferson 'n chillow album cover El Da Sensei and Chillow album cover

THE CHILLOW SERIES

An East Coast USA to BELGIUM collaboration project by West Flemish(BE) producer Chillow