• STUDIO
  • LABEL
  • ARTISTS
  • VISUALS
  • MERCH
  • INFO
Catharsis EMBLEEM Logo ZWART

CATHARSIS-PRODUCTIONS

Chillow banner
Chillow tag
spotify-color

INTRODUCTIE

Chillow is een creatieveling pur sang. Aanvankelijk leek hij voorbestemd voor een professionele skateboard-carrière maar eenmaal hiphop zijn pad kruiste kwam daar verandering in. De afgelopen jaren bouwde Chillow eigenhandig een studio en ontplooide hij zich als creatieve duizendpoot: hij is naast producer, engineer, designer ook DJ. Hij blijft zijn spreekwoordelijke lat verleggen en met een brandende ambitie creëerde hij alvast een indrukwekkende discografie. Met als apotheose een full album met hiphop-legende 'El Da Sensei' (USA) (dat het zo maar eventjes tot ‘Album Van De Week’ schopte in De Morgen). Of wat dacht je van de vele samenwerkingen met nationale helden zoals Brihang, Flip Kowlier en Jeffrey Jefferson (Ertebrekers)? Sinds 2017 is zijn allround audio en visual productiehuis Catharsis volledig up & running. Ook Chillow’s eigen projecten vinden hier onderdak. Zo zette hij zich in 2020 op de kaart met de uiterst beloftevolle West-Vlaamse rappers Low G en Walter Ego aan z’n zijde. In volle lockdown stortte Chillow zich uiteindelijk ook op zijn eerste echte soloplaat. Voor het eerst in zijn ‘toale’, het West-Vlaams: fris maar tegelijk kwetsbaar - waarin hij niets uit de weg lijkt te gaan.  Zijn eerste single ‘Slapeloas’ werd dan ook ‘song van de week’ bij HUMO en zijn 2 laatste singles 'Gin Zin' en 'Tis Tid' werden gespeeld op meerdere nationale radiozenders. Hij was er ook te gast voor enkele interviews, onder andere bij ‘Wonderland’ op Radio 1.  Naar jaarlijkse gewoonte staan er ook in de toekomst meerdere releases op de planning. Zoals een gezamenlijk album ‘Moving Targets’ (met de legendarische Belgische DJ Grazzhoppa), nummers met artiesten onder zijn productiehuis en uiteraard ‘Pauze’ – het allereerste Chillow soloproject. Stay tuned!

BOOK CHILLOW

UITGELICHT

CHILLOW - PAUZE (DEBUUT ALBUM)

Kunst en muziek zijn middelen die we kunnen gebruiken om het raampje naar onze ziel te beschrijven of het gewoon even open te zetten om het te laten tochten. Als het gewicht te zwaar wordt moet het dan ook neergezet worden. Dit was dan ook de oorspronkelijke bedoeling van producer Chillow. Pas later werd het duidelijk dat er iets met zijn solowerk gedaan kon worden. Tijd voor zijn eerste soloplaat: Pauze!

credits

releases May 6, 2022

Stem: Chillow
Backings: Chilo Derieuw & Joline Esalo
Guitar: Guillaume Trotta / Raffaello Visconti / Pieter Vanoverberghe
Piano: Babl Lemmens / Gunter Callewaert
Beats: Chillow (uitgezonderd 'Voel' door Redrum)

'Dichter' is de volgende single van het eerste soloproject - getiteld 'Pauze' - van de West- Vlaamse neo-soul zanger/producer Chillow. Hij schetst hierbij het welbekende aantrekken en afstoten verhaal van een relatie. Komt ze dichter? of komt hij dichter?

Credits: Muziek: Chillow Stemmen: Chillow Gitaar: Guillaume Trotta Bas: Gunter Callewaert Beat/Productie: Chillow Mix en Mastering @Catharsis-productions

------

Video: Lewis Prempeh
Camera & Edit : Lewis Prempeh Figurant meisje: Mel Carreno Productie: Hanne Vansteelandt
Set: Soraya Deborggraeve

GIN ZIN (feat. Joline Esalo)

BEELD (feat. Walter Ego)

SLAPELOAS

25.02.2021

LuMINOUS DASH

“Het is een prachtige song geworden enerzijds door de oprechte teksten, die nog meer tot hun recht komen in het West-Vlaams, anderzijds door de melodie die perfect in balans is. De trage bas zorgt voor een mellow vibe en de soul- en jazzelementen geven het nummer een extra dimensie.Wat ons betreft is Slapeloas een beloftevol solodebuut en we verwachten uiteraard dat dit talent niet ongehoord zal blijven.”

www.luminousdash.be

28.02.2021

HUMO

“Droogkomische, langoureuze hiphop met Izegemse tongval: een bekend gegeven, maar Chillow (producer Chilo Derieuw) geeft er een eigen draai aan.”

www.humo.be

04.03.2021

DAGELIJKSVANALLES

“Dat West-Vlaamse rap het erg goed doet, bewijst Brihang al een tijdje. De taalmagiër heeft er sinds kort een beduchte concullega bij, die klaar is voor zijn grote doorbraak.”

www.dagelijksvanalles.be

WALTER EGO -(PROD. CHILLOW) - EX-RAPPER (LP)

Ex-Rapper is het eerste full-length album van Walter Ego & Chillow. Het werd officieel gereleaset op alle streaming platformen, een fysieke editie volgt in het najaar.
Ex-Rapper is ambachtelijke hip-hop van eigen bodem, met alle classics in het achterhoofd. De stijl voelt soms als een oude crush tegenkomen en denken “shit, ze is nog knapper geworden”.

Chillow nam alle producties op zich, en werkte samen met een aantal getalenteerde sessiemuzikanten, waaronder Babl Lemmens (keys bij Netsky, Natalia,…), Tim Wulleman aka D-Purpose (sax), Harry Descamps (zang en lead guitar bij Whorses) en Owen Perry Weston (bass bij PAARD, Ndugu, Coely,…). Features zijn er van NTREK, Jeffrey Jefferson (Ertebrekers) en Low G.

LOW G - (PROD. CHILLOW) - WOARDE (EP)

In het voorjaar van 2019 beslisten Low G & Chillow om de handen in elkaar te slaan. Ze namen de tijd om de sfeer van hun muziek te bepalen. Het duo voelde al snel waar hun raakvlak lag en er werden steeds meer tracks in die richting afgewerkt. Dit werd hun fundament voor hun eerste EP 'WOARDE'. Ze releasten een drietal maand geleden al hun eerste single 'Utgesproken'. Met dit nummer maakten ze depressie bespreekbaar. Het duo kon een stuk van zichzelf in deze topic terugvinden, vandaar dat de samenwerking mooie resultaten met zich meebracht. Niet veel later kondigden ze de tweede single 'KGA2' aan. Een nummer dat al meer aantoonde wat de toon van het album zou zijn : donkere beats en harde lines met een agressieve ondertoon. Geniet van de rest van de EP!

VIDEO'S

Reap 'n Chillow albumcover Jefferson 'n chillow album cover El Da Sensei and Chillow album cover

THE CHILLOW SERIES

An East Coast USA to BELGIUM collaboration project by West Flemish(BE) producer Chillow